Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Krakelingen, 18e eeuwse
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
uur
uur
Porties
32
stuks
Ingrediënten
250
gr
bloem
250
gr
rietsuiker
20
gr
zwarte melasse
(1 tl)
60
gr
roomboter
15
gr
korianderpoeder
(1 el)
40
gr
eierdooiers
(2 st)
12
gr
rozenwater (of water)
(1 el)
10
gr
room
(1 el)
Instructies
Kneed alles tot een soepel deeg. Wees niet zuinig met de koriander, dat geeft een extra lekkere smaak.
Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit tot potlooddun en vorm er krakelingen van.
Bak de krakelingen in ongeveer 10 minuten.
Notities
Bak ze niet te lang, ze worden erg snel hard.
gebaseerd op
https://www.jeannettekoockt.nl/index.php/2015/09/20/oer-hollands-koekje-krakelingen/