Haverkoekjes
Deze haverkoekjes zijn eenvoudig te maken en bieden een heerlijke, voedzame snack!
Ingrediënten
- 150 gr havermeel
- 50 gr haver(mout) vlokken
- 50 gr rietsuiker
- 60 gr ei (1 stuk)
- 55 gr melk
- 1,5 gr zout
Optioneel
- Snufje gemberpoeder
- Snufje kruidnagelpoeder
- Snufje kaneelpoeder
Instructies
- In een kom, meng het havermeel, haver(mout) vlokken, zout, rietsuiker en eventuele kruiden naar keuze.
- Voeg het ei en de melk toe aan het havermeelmengsel. Meng alles goed door elkaar tot je een stevig deeg krijgt.
- Neem kleine porties van het deeg en vorm er balletjes van (1,5 a 2cm doorsnee) koekjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat (ca. 3mm dikte) zodat er mooie ronde koekjes ontstaan.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen: Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Categorie: recepten